Очаква се в събота във Велико Търново да се проведе национално съвещание

...
Очаква се в събота във Велико Търново да се проведе национално съвещание
Коментари Харесай

ГЕРБ ще решава в събота разтуря ли сглобката

Очаква се в събота във Велико Търново да се проведе национално заседание на ГЕРБ, на което да бъде обсъдено дали да продължи поддръжката на партията за настоящето ръководство. На него
ще участват всички определени кметове на общини, с всички регионални ръководители на партията.

Това заяви пред публицисти ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

" Взехме решение, че ръководителите на комисиите ще поканят министрите, които дават отговор за съответните политики в изпълнителната власт и там, където има изрично закъснение и несъблюдение, ще потърсим отговори за какво е е случило това ", изясни Атанасова.

" Ние желаеме единна позиция по няколко тематики. Тази, която касае директно ПГ, е: поддръжката, която дадохме за държавното управление, се основаваше на Управленска и Законодателна стратегия. Управленската стратегия на България за този мандат е за 18 месеца. В момента сме се фокусирали върху това дали се извършват всички записани в нея задължения от страна на изпълнителната и законодателната власт ", добави тя.

" Смятам, че този разбор ще продължи още няколко часа, само че на пръв прочит има браншове, в които има трайно неизпълнение на записаните задължения в Управленската стратегия.

Не желая да разгласявам съответни браншове и министерства, тъй като взехме решение, че ръководителите на комисиите ще поканят министрите, които дават отговор за съответните политики, и там, където им изрично закъснение и несъблюдение, ще потърсим отговори за какво се е случило това ", добави Атанасова.

" Ние считаме, че като законодателна власт и част от болшинството сме изпълнили всички задължения по ПВУ, като предходната седмица прекъснахме ваканцията, с цел да можем да отхвърлим ветото, наложено върху ЗЕ, който пък е част от ПВУ. Тогава нашите некоалиционни сътрудници избраха да бъдат по места в изборните си региони, а не да работят в пленарна зала. В този смисъл, а и тъй като следва съществено разискване на данъчните закони и Закона за държавния бюджет, който се приготвя без присъединяване на нашата ПГ и нашите специалисти, занапред ще вършим разбор за единна позиция на партията какво ще подкрепим и какво не, и какъв брой от всички огромни инфраструктурни планове желаем да забележим заложени в него ", сподели още тя.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР